Radno vrijeme ugostiteljskih objekata za novogodišnje i božićne praznike do 22:00 h

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, 65. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković i na njoj su sve postojeće mjere produžene do 15. januara naredne godine. Zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, kao i sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Osim toga, radno vrijeme ugostiteljski objekata ostaje od 6 do 22 časa.

“Do 15. januara 2020. godine ograničava se radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22:00 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i dr.), kao i priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.)”, saopšteno je iz Vlade RS.

 

Zaključkom o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj obavezuju se građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra.

Nezavisne.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …