U opštini organizovano potpisivanje Izbornog etičkog kodeksa političkih subjekata

U Opštini Kostajnica je danas organizovano potpisivanje Izbornog etičkog kodeksa političkih subjekata koji učestvuju na Lokalnim izborima 2020. godine u Opštini Kostajnica.

​Ovaj čin potpisivanja kodeksa predstavlja dokaz dobre namjere političkih subjekata da će tokom kampanje poštovati predviđene ključne principe: pravednosti, transparentnosti, uzdržavanja od govora mržnje, uzajamnog poštivanja kao i kulturnopolitičkog dijaloga, te da će na taj način promovisati slobodne i poštene izbore.

​Dosljedno poštovanje predviđenih pravila daje povjerenje građanima u izbornu komisiju i u kandidate koji će biti izabrani i činiti vlast sljedeće četiri godine.

Inicijativu za podršku fer Lokalnim izborima ove godine, utemeljenu na političkoj konkurenciji, bez polarizirajuće retorike i retorike podjela je pokrenula Misija OEBS-a, a Opštinska izborna komisija i politički subjekti su istu podržali.

​Na predstojećim izborima, u opštini Kostajnica, učestvuje 14 političkih subjekata sa 14 kandidatskih lista i četiri kandidata za načelnika. ​Izborna kampanja počinje 16.10.2020. godine.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …