Simboličan program za obilježavanje Kestenijade od 09. do 11. oktobra

Povodom obilježavanja turističko-kulturno-privredne manifestacije „Kestenijada 2020“, Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Kostajnica“ obavještava da zbog aktuelne epidemiološke situacije vezano za virus COVID 19, ove godine manifestacija „Kestenijada“ neće biti održana na način kako je organizovana  prethodnih godina. Zbog propisanih mjera događaji kao što su: Etno izložba ženskih ručnih radova, Veče folklora i ojkače, Kestenbal, Kotlić Kestenijade, Prodajna izloža suvenira, ručnih radova i meda, neće biti održani.

 

Kako ne bi došlo do prekida u obilježavanju Kestenijade koja se održava od 1998. godine, osmislili smo drugačiji koncept kojim će se na simboličan način obilježiti manifestacija „Kestenijada“ u periodu od 09. do 11. oktobra.

 

Jedna od aktivnosti biće pečenje kestena u centru grada koji će se dijeliti našim sugrađanima.

 

Predviđena je i promocija „Viber“ naljepnica sa motivima koji predstavljaju znamenitosti opštine Kostajnica, kao i manifestacije „Kestenijada“. Viber naljepnice će biti objavljene na zvaničnoj facebook stranici Turističke organizacije opštine Kostajnica, a biće izložene u štampanom obliku u gradskom parku u centru grada.

 

Vodeći se temom jeseni, kestena i Kestenijade, Turistička organizacija opštine Kostajnica je raspisala Konkurs za izbor najljepše fotografije  na temu „Jesen u Kostajnici“ koji traje do 09.10. Učesnici konkursa mogu slati fotografije na e-mail Turističke organizacije opštine Kostajnica kostajnicaturizam@gmail.com. Po završetku Konkursa Komisija će izvršiti izbor najljepše fotografije, a pobjednicima će biti dodjeljena novčana nagrada u iznosu od 100,00 KM za prvo mjesto i 50,00 KM za drugo mjesto. Sve pristigle fotografije biće objavljene na zvaničnoj facebook stranici Turističke organizacije opštine Kostajnica.

 

Osmišljavanjem ovogodišnjeg koncepta obilježavanja manifestacije „Kestenijada“ želja nam je bila da na neki način ipak obilježimo dane posvećene kestenu,  jer Kostajnica je u oktobru u znaku kestena i Kestenijade.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …