Komisija za borbu protiv korupcije ispituje poslovanje preduzeća “Dijabaz”

Komisija za borbu protiv korupcije Skupštine Opštine Kostajnica je 07.09.2020. godine održala 13. sjednicu na kojoj je razmatrala uplaćenu koncesionu naknadu za eksploataciju kamena u Kamenolomu Mrakodol, te je donijela odluku da zatraži od Komisije za koncesije i preduzeća “Dijabaz” doo podatke o tome koliko je prijavljeno, a koliko eksploatisano mineralnih sirovina od dana osnivanja preduzeća.

Komisija je, između ostalog, donijela odluku da zatražiti od načelnika Opštine informaciju o tome zašto  savjetnik načelnika koji je otišao u penziju i koji je izvršio primopredaju dužnosti, i dalje obavlja funkciju savjetnika i u načelnikovo ime prima stranke u kancelariji koju je bio u obavezi razdužiti sa prestankom radnog odnosa. Savjetnik načelnika je po zaključivanju radnog odnosa i poslije tog boravio u prostorijama Opštine, te postoji opravdana sumnja da je samovoljno otuđio dio dokumentacije iz Opštine nakon izvršene primopredaje dužnosti.

Ukoliko načelnik u ostavljenom roku ne dostavi traženu informaciju, Komisija će se obratiti MUP-u za postupanje, navodi se u saopštenju za medije Komisije za borbu protiv korupcije Skupštine Opštine Kostajnica.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …