Pismo čitalaca: Problem u ulici Vase Pelagića

Da u Kostajnici već dugi niz godina rijetko šta funkcioniše, svima je poznato. Mislite da ste sve vidjeli i da vas više ništa ne može iznenaditi? Ipak, postoji “ali”! Na ulazu u ulicu Vase Pelagića postoji jedan mali kanal za oborinske vode, na kojem se nalazi “zaštitna rešetka” koja, kao i sve, ima svoj vijek trajanja. Ovoj je vijek trajanja davno prošao, piše nam Jasna Bešlagić.

Svoju priču ću potkrijepiti slikama. Pola te rešetke nedostaje, a druga polovina je uništena i sad je postala prijetnja ljudima koji tu žive (stariji ljudi), gumama automobila i sl. Obraćali smo se Komunalnoj policiji, ali uzalud. Svaki put je odgovor isti: “Već je prijavljen kvar, u toku je rješenje” ili “Nije u našoj nadležnosti”. Pitam se šta je u njihovoj nadležnosti? Izgleda samo primanje ličnog dohotka.

Dođu, slikaju i to je to. To “rješenje kvara” ne znam kad i ko će dočekati? Vjerovatno će to biti “grandiozni” projekat za našu ulicu, kad im zatrebaju naši glasovi. Zato prije nego što date nekom glas zapitajte se je on VAMA dao, a šta je obećao, navodi se u pismo koje nam je poslala Jasna Bešlagić iz Kostajnice.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …