PDP traži sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Kostajnica

OO PDP-a Kostajnica u današnjem saopštenju za medije navodi da prije osam dana zatražio od predsjednika SO-e sazivanje vanredne sjednice Skupštine na temu: „Zdravstvena situacija na području naše Opštine“. Nažalost, svjedoci smo da je situacija sa oboljelima od Korone virusa na našoj Opštini u najmanju ruku zabrinjvajuća, da je veliki broj naših sugrađana u samoizolaciji, neki poslovni subjekti su već zatvoreni, a radnicima se prijeti otkazima.

Dodatno opterećenje je mogućnost zatvaranja graničnog prelaza. Čak smo postali i tema nekih medija po Zapadnoj Evropi.
​Vidljivo je da je i Dom zdravlja u velikim problemima i da se uz sve opravdane teškoće i izazove u ovoj situaciji ne snalazi baš najbolje.

​Ukoliko se ne budemo ponašali odgovorno, problem će ponovo postati i rad trgovačkih, ugostiteljskih i zanatsko – uslužnih objekata koji zbog ograničenog protoka ljudi iz susjedne nam Hrvatske već osjećaju značajne gubitke. ​Prebacivanje odgovornosti s jednih na druge je očito gubljenje vremena, a ono što je potrebno jeste set sistemskih mjera kako bi se ova situacija stavila pod kontrolu.

“Zato i ovim putem pozivamo predsjednika SO-e da sazove sjednicu kako bi se utvrdili neophodni koraci, jer je očito da načelnik i njegov štab ne shvataju ozbiljnost situacije i više su zauzeti rješavanjem svojih egzistencijalnih problema nego rješavanjem korone krize u Kostajnici”, navodi se u saopštenju.
——
Kraj saopštenja koje je potpisala predsjednik OO PDP Kostajnica Diana Čekić.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …