Najkasnije do 20. maja ukida se vanredno stanje i karantin na granici

U Banjaluci je održana sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a nakon koje je predsjednik stranke Milorad Dodik održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio ukidanje vanrednog stanja najkasnije do 20. maja, kao i ukidanje karantina na granicama u narednih 10 dana.

“Epidemija je izazvala niz problema, prije svega ekonomiji. Vlada je učinila sve da obezbjedi adekvatne procjene stanja. Govorili smo o rebalansu budžeta danas i planiramo prije svega podržati privredu i lokalne zajednice. Danas ćemo koncipirati jasne iznose.”

Dodao je kako su posebno tretiralo očuvanje radnih mjesta.

“Zahvaljujemo se poslodavcima koji nisu otpuštali radnike. 16 miliona Vlada je platila doprinose onima koji nisu radili u skladu sa odlukama da se zabrani rad određenim djelatnostima. Proširili smo taj broj oko 20 miliona za radnike u firmama koje su djelimično radile. Industrijske pogone i slično. Pozivam sve koji imaju takav slučaj da se jave institucijama.”

Imajući u vidu da će početak biti težak najavio je kako će i za maj ćemo takođe pomoći i preuzeti da plate doprinose za maj onima koji nisu radili, a sada počinju.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …