Ukidanje vanrednog stanja i otvaranje kafića krajem maja

Početkom maja, a najkasnije poslije Đurđevdana, u Srpskoj će biti dozvoljen rad određenim djelatnostima koje ne rade od polovine marta zbog virusa korona. Krajem maja je predviđeno ukidanje vanrednog stanja. Ovakvo ublažavanje mjera moguće je, međutim, samo pod uslovom da epidemiološka situacija u Republici Srpskoj ostane ista narednih petnaestak dana, poručuje premijer Radovan Višković.

– Nećemo sve mjere odjednom ukinuti, nego postepeno. Prvo slijedi otvaranje butika, prodavnica sportske opreme i slično. Posljednji su tržni centri, frizerski saloni, kafići i restorani i njihovo otvaranje je moguće krajem maja, ako svi zajedno budemo disciplinovani – poručio je Višković, gostujući u nedjelju veče u dnevniku Nova BH.

Po njegovim riječima, Vlada RS će krajem maja da predloži predsedniku Republike ukidanje vanrednog stanja.

– Ne bih volio da u javnost ode pogrešan poruka u smislu da je premijer samo najavio ublažavanje mjera. Dakle, sve što sam rekao zavisi od toga kakva će epidemiološka situacija biti u narednih 15 do 20 dana. Zato apelujem na građane da budu disciplinovani kao što su bili proteklih šest sedmica – zaključio je Višković.


Srpskainfo.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …