Udruženje preduzetnika i zanatlija uputilo otvoreno pismo Komunalnom

U ovim teškim trenucima, kada je svim građanima Kostajnice narušena egzistencija, svako od nas se trudi, koliko god je u njegovoj moći, da svojim skromnim doprinosom pomogne da se ublaže negativni efekti globalne pandemije izazvane koronavirusom. Kostajnički privrednici i preduzetnici očekivali su malo više razumijevanja od uprave Komunalnog preduzeća koja nije prepoznala ovo, za čovječanstvo, gotovo apokaliptično doba i svim je privrednim subjektima poslala redovne račune iako većina njih ne radi još od polovine marta mjeseca.

Još gori potez firma Komunalno a.d. Kostajnica je povukla sa zakupcima njihovih štandova na gradskoj pijaci kojima je ispostavila račune za zakup štandova iako ljudi ne rade. Sa druge strane vlasnik “Tržnice Marinković” zakupcima štandova na toj istoj pijaci za mjesec april uopšte nije ispostavio račune za zakup štandova.

Svaki građanin je svjestan činjenice da i firma Komunalno a.d. Kostajnica ima svoje troškove i da mora obezbijediti plate za svoje zaposlene, ali isto tako svi znamo da je osnivač firme Opština Kostajnica i da se u dogovoru sa akcionarima društva nešto konkretno moralo preduzeti i pomoći svojim građanima i privrednicima, a ne ignorisati ovu delikatnu situaciju, odštampati račune za vodu, odvoz smeća, zakup štandova na pijaci i podijeliti ih po gradu.

Udruženje preduzetnika i zanatlija opštine Kostajnica na kraju apeluje na rukovodstvo firme Komunalno a.d. Kostajnica i akcionare te nadležne u Opštini Kostajnica da razmisle kako da pomognu preduzetnicima u ovim teškim trenucima i da u skladu sa trenutnom situacijom, bar za april mjesec, koriguju račune koje šalju kako privrednicima tako i građanima opštine Kostajnica.

Foto: Facebook.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …