Načelnik opštine Kostajnica podržao rad volontera

Nakon što je Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske objavila javni poziv za angažovanje volontera prema iskazanim potrebana u dostavi hrane i lijekova licima starosti preko 60 godina, u opštini Kostajnici formiran je volonterski servis 23. marta, ove godine.  Za 16 dana, aktivnog rada posjetili su oko 120 domaćinstava.

Danas, podjeljena je 21 vreća brašna korisnicima iz sistema socijalne zaštite, te je načelnik opštine Drago Bundalo, prisustvovao preuzimanju brašna.

Pri toj prilici, načelnik se zahalio volonterskom servisu za sav trud, rad i vrijeme koji ulažu u želji da pomognu sugrađanima, te istakao da ih podržava pri svakoj akciji, kao i da mu se mogu obratiti za pomoć.

Maja Nikolić, kooordinator volonterskog servisa dodala je i da je volonterski tim posjetio velik broj mjesta i sela Kostajnice i da je na raspolaganju svim građanima starijim od 60 godina, pri nabavci namirnica i lijekova. „Zahvaljujemo se i načelniku opštine, kao i šefu civilne zaštite opštine, jer su nam pomogli, tako što su nam stavili na raspolaganje automobil, koji se koristi za prevoza volontera do naših sugrađana.“

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …