Štab za vanredne situacije predlaže oslobađanje plaćanja zakupa i komunalna takse

Štab za vanredne situacije opštine Kostajnica imajući u vidu trenutnu situaciju prouzrokovanu virusom korona, potrebe privrede i građana i nadležnosti opštinske uprave, predlaže Skupštini opštine Kostajnica da donese odluke o oslobađanju od plaćanja komunalne takse za sve obaveznike kojima je rad obustavljen.

Zaključci:

1. Da se svi obaveznici komunalne takse (komunalna taksa za isticanje poslovnog imena) sa područja opštine Kostajnica koji plaćaju taksu oslobode ove komunalne takse za mjesece u kojima im je Naredbom Republičkog štaba za vanredne situcije i Opštinskog štaba za vanredne situacije rad obustavljen. Za sve one kojima je rad ograničen da se taksa umanji 50%.

2. Da se svi zakupci i korisnici javnih površina oslobode plaćanja naknade za zakup javne površine za mjesece u kojima im je Naredbom Republičkog štaba za vanredne situcije i Opštinskog štaba za vanredne situacije rad obustavljen. Za sve one kojima je rad ograničen da se naknada umanji 50%.

3. Svi zakupci poslovnih prostora u vlasništvu opštine kojima je rad zabranjen da se za vrijeme trajanja zabrane oslobode plaćanja zakupnine, a za sve one kojima je rad ograničen da se oslobode 50% zakupa.

4. Štab za vanredne situacije opštine Kostajnica apeluje na i privatne zakupodavce čijim zakupcima je zabranjena djelatnost ili obavljanje djelatnosti ograničeno da se u potpunosti ili većim dijelom odreknu prihoda od zakupa.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …