Licima starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 7 do 10 časova

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije o dozvoli kretanja za lica starija od 65 godina, opštinski štab za vanredne situacije obavještava sva lica starija od 65 godina da im je dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od 07.00 do 10.00 časova radi kupovine osnovnih životnih namirnica, lijekova i obavljanja poslova u bankama.

Preporučuje se vlasnicima trgovačkih radnji, apoteka i odgovornim licima u bankama da u navedenom periodu a u cilju zaštite zdravlja lica sa navršenih 65 i više godina i sprečavanja širenja bolesti izazvane novim virusom korona da pružaju usluge isključivo tim licima.

Preporučuje se licima mlađim od 65 godina života da, ne obavljaju kupovinu utorkom i petkom od 07.00 do 10.00 časova.

U seoskim područijima, a radi obavljanja poljoprivrednih poslova dozvoljava se kretanje licima starosti do 75 godina uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere i socijalnog rastojanja.

Dozvoljava se kretanje od mjesta stanovanja do pčelinjaka utorkom i u dane vikenda licima koja posjeduju rješenje o registraciji pčelinjaka, a koje je izdano od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Vlasnici trgovačkih radnji, apoteka i odgovorna lica u bankama dužni su organizovati rad na način da se strogo pridržavaju mjera zaštite koje se odnose na dezinfekciju, socijalno rastojanje i boravak u prostoriji do tri lica.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …