Punkt MUP-a Srpske kod graničnog prelaza u Kostajnici od jutros aktiviran

Od jutros se kod graničnog prelaza u Kostajnici nalazi punkt MUP-a Republike Srpske čiji pripadnici provjeravaju i evidentiraju lica koja su prešla preko granice u okviru aktivnosti prevencije širenja virusa korona, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Komunalna policija, u pratnji opštinskog sanitarnog inspektora i pripadnika MUP-a Srpske, vrši provjere osoba kojima je naložena samoizolacija i juče je utvrđeno da su svi poštovali naložene mjere.

– Iako smo imali nekoliko prijava od građana da se pojedinci ne pridržavaju samoizolacije, u momentu provjere je utvrđeno da su sve osobe na lokaciji na kojoj bi trebalo da budu – rekao je Pašić.

On je dodao da se kontrole nastavljaju i danas i vršiće se kontinuirano, a novčane kazne za sva lica koja ne poštuju mjere samoizolacije iznose od 200 do 2.000 KM. Prema njegovim riječima, u samoizolaciji u opštini Kostajnica nalazi se 51 lice i za sada niko nema simptome zaraze virusom korona. Pašić je rekao da su se građani posljednjih dana počeli okupljati na lokalnim izletištima i apelovao da to ne čine.

– Mjere opštinskog Štaba za vanredne situacije danas će biti korigovane u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske koja ih je, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, produžila do 30. marta – dodao je Pašić.

AtvBL.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …