U Kostajnici uhapšen krijumčar migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin u opštini Novi Grad uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali S.M. (35) koji je na području opštine Kostajnica spriječen da u iznajmljenomm kombiju prokrijumčari 23 ilegalna migranta, među kojima je bilo maloljetnih muškaraca.

“Niko od ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacione dokumente. U razgovoru sa službenicima Granične policije 17 ih je izjavilo da dolazi iz Pakistana, pet iz Egipta i jedan iz Bangladeša”, saopšteno je danas iz Granične policije. U vezu sa ovim krijumčarenjem, otkrivenim u ponedjeljak, 3. februara, dovode se i državljani BiH čiji su inicijali S.H. (24) i H.G. (24).

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, u vezi sa krivičnim djelom krijumačarenje lica, protiv trojice državljana BiH biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

O slučaju su obaviješteni službenici Centra za socijalni rad Novi Grad, kao i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

Nezavisne.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …