Na pomolu nova skupštinska većina u Kostajnici

Nakon što su Odbornici SNSD-a, Ujedinjene Srpske, Socijalističke partije i SDA na početku 26. redovne sjednice Skupštine opštine, koja je održana u ponedjeljak 25. novembra, izjavili da napuštaju skupštinsku većinu, prema nezvaničnim informacijama narednih nekoliko dana trebala bi da bude formirana nova skupštinska većina.

Prema tim informacijama skupštinsku većinu pored gore navedenih odborniča činili bi i odbornici PDP-a tako da bi u novoj skupštinskoj većini bilo čak deset odbornika.

Odluku o izlasku iz skupštinske većine, u ime odborničkih klubova četiri sranke, na početku 26. redovne sjednice saopštio je predsjednik Skupštine opštine Kostajnica Nikola Јanjetović. Kako je istakao, problemi u funkcionisanju koalicije, dogovorene nakon prethodnih lokalnih izbora, u posljednje vrijeme su kulminirali, a “kap koja je prelila čašu” bio je negativan revizorski izvještaj.

Na 26. redovnoj sjednici Skupštine opštine zbog rasipanja vladajuće koalicije nije usvojen nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu 2.900.000 KM.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …