Uskoro druženje sa reperom i piscem Marčelom

U organizaciji JU Narodna biblioteka “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici će uskoro biti organizovano druženje sa jednim od najpoznatijih repera i piscem Markom Šelićem, koji je u svijetu muzike i hip-hopa poznatiji kao Marčelo. Marko Šelić je rođen 22. januara 1983. godine u Paraćinu, a živi i radi u Beogradu.

Marko Šelić Marčelo je pisac kojem se dogodila muzika, iako hronologija objavljenih djela sugeriše da se desilo obrnuto. Objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008) i Deca i Sunce (2010), romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), stotinak kolumni za razne redakcije i Napet šou (2014), konceptualno djelo koje objedinjuje peti studijski album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova.

Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, smjer srpski jezik i književnost; Fakultet pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu dodjelio mu je počasnu diplomu Magister Humanitas za pedagoško djelovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …