Sana Linea učestvovala na modnoj reviji “Moda i mi”

U glavnoj ulici u Novom Gradu povodom Petrovdana – Dana i krsne slave opštine, održana je modna revija “Moda i mi” na kojoj je kostajničko preduzeće “Sana Linea” predstavilo svoju novu kolekciju. Na pisti su bili i članovi Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama “Iskra” i njihovi roditelji.

Otvarajući sinoćnu manifestaciju načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da su povodom Petrovdana organizovani raznovrsni kulturni, sportski i zabavni događaji kako bi bili interesantni svim građanima.

Predsjednik Upravnog odbora “Iskre” Svjetlana Knežević rekla je da su djeca iz ovog udruženja prvi put bila uključena u modni događaj.

“Drago mi je zbog djece jer su imala ovu priliku, a i nama roditeljima jer je ovo jedan oblik socijalizacije naše djece”, rekla je ona.

Model Jelena Govedarica, koja je organizovala ovu manifestaciju, rekla je da je modna revija bila društveno-socijalna slika savremenog života.

“Imali smo prikaz maturske večeri, zatim smo ukazali i na opterećenost mobilnim telefonima, te pokazali kako treba da izgleda jedna dama”, istakla je ona.

Osim toga, u dijelu “svjedoci vremena” predstavljeno je pet narodnih nošnji tipičnih za ovo područje uz objašnjenje kako su i gdje nastala.

Snježana Vujinović iz Prijedora predstavila je svoje kreacije, dio kolekcije maturskih haljina, Gordana Strajin iz Novog Sada unikatne torbe, a “Padrino” iz Novog Grada i “Sana linea” iz Kostajnice nove kolekcije.

Osim modela iz agencije Jelene Govedarice, na pisti je bilo desetak mladih sportista iz Novog Grada.

Srna.rs

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …