Partizan teško do opstanka u Regionalnoj ligi

U nedjelju 9. juna igra se posljednje 30. kolo Regionale lige RS (grupa Zapad), a opstanak kostajničkog Partizana u ligi zavisi od rezultata dvije utakmice. Partizan bi na domaćem terenu morao da pobjedi FK “BSK” iz Banja Luke, što ne bi trebalo biti tako teško, ali opstanak u ligi zavisi i od rezultata utakmica u Novoj Topoli i u Kotor Varošu.

Ukoliko sedmoplasirani FK “Lijevče” iz Nove Topole na domaćem terenu pobjedi ili odigra neriješeno sa FK “Progres” iz Kneževa, koji se nalazi na 10. mjestu na tabeli, kostajnički “Partizan” bi ostao u ligi. U suprotnom odlučivao bi rezultat utakmice u Kotor Varošu.

FK “Čelinac” bi u gostima morao da pobijedi ili da igra neriješeno sa FK “Mladost” iz Kotor Varoša, što nije realno za očekivati, bez obzira što se “Čelinac” nalazi na petom, a “Mladost” na dvanaestom mjestu na tabeli. U slučaju da oba tima pobjede, bez obzira na bolju gol razliku koja je na prednosti Partizana, u ligi bi ostao FK “Mladost” iz Kotor Varoša zbog boljeg rezultata u međusobnim susretima.

Partizan se poslije odigranog 29. kola nalazi na 11. mjestu sa 34 boda iz 27 odigranih utakmica (dvanaest pobjeda, jedan neodlučen rezultat i čak četrnaest poraza).

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan u nedjelju protiv Knežopoljca

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja će se odigrati u nedjelju 15. septembra …