Završeno pokrivanje lovačke kuće LU “Balj” iz Kostajnice

Juče je završeno i svečano obilježeno pokrivanje nove lovačke kuće u Gornjoj Slabinji, a objekat je izgradila petrinjska sekcija LU “Balj” iz Kostajnice. Izgradnja objekta, koji sadrži sedam soba, površine 260 m2 započela je još 2015. godine i finansirana je sredstvima LU “Balj” te donacijama sponzora. Objekat je u 1/1 vlasništvu LU “Balj” i posjeduje svu neophodnu projektnu i građevinsku dokumentaciju.

Predsjednik LU “Balj” Nenad Reljić ističe da je planirani smještajni kapacitet u lovačkoj kući dvadesetak ležaja, i da je završetak objekta prvi korak i preduvjet ka razvoju lovnog turizma na području naše opštine.

Ukupna vrijednost projekta prema projektnoj dokumentaciji iznosi 115,000 KM, a do sada je u objekat uloženo oko 40,000 KM.

Lovačko udruženje “Balj” i broji oko 180 članova. Lovno gazdinstvo LU “Balj” obuhvata 8 500 ha površine, od čega je lovna površina 8089 ha, a nelovna 479 ha. Pored lova Udruženje provodi i aktivnosti na uzgoju, zaštiti i održavanju postojećih vrsta divljači, te izgradnji i uređenju lovačkih kuća, čeka, hranilišta i solila. Najzastupljenije vrste divljači su: srna, zec, fazan, poljska jarebica i divlja patka. Udruženje posjeduje vlastite građevinske objekte: Lovački dom u centru grada i četiri lovačke kuće (Mrakodol, Kalenderi, Zastava-Balj i Gornja Slabinja-Balj).

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …