Održana promocija „Banjalučke trilogije“ Ranka Risojevića

Večeras je u prepunoj maloj sali Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” održana promocija „Banjalučke trilogije“ pisca, pjesnika, dramatičara i prevodioca, Ranka Risojevića, rođenog 8. jula 1943. godine u selu Kalenderi pored Kostajnice.

Risojević je svojim kostajničancima, usprkos svojim poznim godinama, mladalačkim žarom i energijom u prvom dijelu večeri predstavio knjigu poezije “Mala vječnost” dok se u drugom dijelu večeri govorilo o „Banjalučkoj trilogiji“ koju čine tri romana “Simana” (objavljen 2007. godine), “Gospodska ulica” (objavljen 2011. godine) i “Beskućnik” (objavljen 2017. godine).

Direktorka Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” Svetlana Đurđević na početku večeri pisca je najavila riječima “Mnogi pisci imaju svoj grad, ali su rijetki gradovi koji imaju svoga pisca u čijem se djelu zrcale u međusobnoj sljubljenosti”.

Stihove iz knjige poezije “Mala vječnost” i odlomke iz romana „Banjalučke trilogije“ čitala je direktorka Srednjoškolskog centra u Kostajnici Jelena Jaćimović Janjetović.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …