Članovi AMD “Una” dijelili fluoroscentne prsluke pješacima

Članovi Auto-moto društva Una” Novi Grad i službenici tamošnje Policijske stanice sinoć su na dva magistralna putna pravca Novi Grad – Kostajnica i Novi Grad – Bosanska Otoka dijelili fluoroscentne prsluke pješacima u sklopu preventivne akcije “Budi vidljiv, ne budi figura”.

Sekretar AMD “Una” Slobodan Ličina kaže da su pješaci ciljna grupa ove akcije čiji je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja.

“Akciju realizujemo dva puta godišnje, s obzirom da je naša opština pored dvije rijeke, magla je česta pojava, a to su uslovi kad pješaci treba da su vidljivi vozačima”, rekao je on.

Ličina kaže da su danas dijelili prsluke pored dva magistralna putna pravca Novi Grad-Kostajnica i Novi Grad – Bosanska Otoka, a sutra će akcija biti nastavljena uz treći magistralni put Novi Grad-Prijedor.

On je naveo da su tokom kampanje podijeljeni i edukativni materijali.

Prema podacima iz Policijske stanice Novi Grad, na putevima i ulicama koje prolaze teritorijom opštine Novi Grad prošle godine se dogodilo 113 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo šest lica, od kojih su dvoje bili pješaci. 

Srna.rs

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …