Hit iz Dubice – Čokomed

Čokomed je zdravija i ukusnija verzija eurokrema. Sastojci ovog prirodnim putem proizvedenog namaza su med, kakao, lješnici i orasi. Proizvodi se na Poljoprivrednom gazdinstvu Rajčević u selu Suvaja kod Kozarske Dubice. Slobodan Rajčević, koji je osmislio ovaj jedinstveni proizvod, je četvrta generacija pčelara u svojoj porodici.

Čokomed je nastao kao plod moje zavisnosti prema eurokremu i čokoladi. Spojio sam znanje i zvanje i kao diplomirani tehnolog a iz pčelarske porodice došao sam na ideju da napravim nešto poput eurokrema ali dosta zdravije“, priča Slobodan.

Umjesto rafinisanog šećera i aditiva, Slobodan je kao osnovni sastojak uzeo prirodni med.

„Konačna receptura je definisana nakon što smo duži period moja porodica i ja isprobavali napravljeno. Recept je definisan i sad imamo nešto ukusnije od eurokrema. Naši kupci su uglavnom roditelji sa malom djecom jer su svjesni da se radi o zdravom proizvodu“, kaže Rajčević.

U porodici Rajčević tradicionalno se proizvodi livadski med jer se u njemu nalazi najviše vrsta polena zbog čega je taj med najblagotvorniji za ljudski organizam. U svojoj ponudi imaju i propolis.

SeeSrpska

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …