Potpisan ugovor o adaptaciji imamskog stana u Kostajnici

U prostorijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske prije dva dana su potpisani 41.000 KM vrijedni ugovori o realizaciji projekata sa glavnim imamima Medžlisa Islamske zajednice iz Prnjavora, Kozarske Dubice i Kostajnice, kojima će se ograditi prnjavorski gradski harem, rekonstruisati zgrada Medžlisa u Dubici i adaptirati imamski stan u Kostajnici.

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Ivo Kamenjašević je u razgovoru sa glavnim imamima istakao je da su ugovori o partnerstvu i saradnji u procesu realizacije projekata održivog povratka potpisani na osnovu Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za ovu godinu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kamenjašević je sa imamima razgovarao o do sada realizovanim aktivnostima Ministarstva u cilju podrške Islamskoj zajednici, kao i o projektima koji treba da budu realizovani u narednom periodu.

U prethodnom periodu resorno ministarstvo je izdvojilo značajna sredstva za izgradnju islamskih vjerskih objekata, a posebno su važna izdvajanja za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica, kao i povratnika Bošnjaka u Srpskoj.

Imami su na sastanku istakli da pomoć Ministarstva u realizaciji ovih projekata ima veliki značaj za sve vjernike islamske vjeroispovjesti, izrazivši nadu da će se uspješna saradnja nastaviti u budućnosti.

Srna.rs

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …