Radnici firme Đurđević završili zidanje nove kuće za Ćurguze iz Pobrđana

Nakon četiri dana gradnje, radnici preduzeća Đurđević iz Koz. Dubice završili su zidanje prve etaže kuće za petočlanu porodicu Ćurguz iz Pobrđana. Nakon što su članovi moto kluba Duhovi iz Kostajnice završili pripremu temelja, na zidanju je svaki dan bilo angažovano 7-8 radnika firme Đurđević koji su svoj posao ove subote uspješno priveli kraju.

Materijal vrijedan 5.000 KM koji je nabavila porodica Tintor utrošen je, a zahvaljujući dobrim ljudima biće nabavljen i materijal za krov. Svu potrebnu građu doniraće firma „Dabar Holz“ vlasnika Mladena Subotića.

Sada je potrebno da se uradi gornja ploča na kući, za koju je potrebno još građevinskog materijala kao i stručan majstor za te poslove, a od početka humanitarne akcije za Ćurguze na račun u Addiko banci uplaćeno je svega 210 maraka.

Svoj doprinos dalo je i preduzeće Elektrodistribucija iz naše opštine, u kome je među zaposlenima pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za priključak struje za ovu kuću,za koji je potrebno izdvojiti 750 maraka.

Svi koji žele da se uključe u ovu akciju mogu i dalje da uplate donaciju na račun u Addiko banci 552 0191 754 582 565,a kutija za donacije postavljena je i u Specijalnoj bolnici Mlječanica. Ukoliko neko može da obezbijedi drugu vrstu pomoći, ili pomogne u izvođenju radova na gradnji kuće,može kontaktirati Dalibora Ćurguza na broj telefona 066 497 137.

Rtv-KD.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …