Srednjoškolci prijedorske regije održali drugi radni sastanak

Mreža Savjeta učenika prijedorske regije je u subotu održala sastanak za predstavnike škola ove regije u Prijedoru, sa ciljem planiranja aktivnosti za naredni period. Ovo je drugi put da se srednjoškolci tokom ove školske godine okupljaju u Prijedoru s ciljem zbližavanja i komunikacije te zajedničkog rada na rješavanju problema s kojim se susreću u svojim školama.

Srednjoškolci su na ovom treningu detaljno isplanirali aktivnosti za decembar, od kojih se izdvaja Dan srednjoškolaca, aktivnost koja će se realizovati na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

“Veoma sam ponosna što planirane aktivnosti sa prvog seminara protiču u najboljem redu i po dogovorenom planu. Jedva čekamo realizaciju aktivnosti koje nam dolaze, da pokažemo koliki resurs su naši srednjoškolci.” – rekla je Milica Resanović, predsjednica Mreže Savjeta učenika prijedorske regije.

Mladi lideri su imali priliku da se upoznaju sa važnostima  komunikacije i njenim značajem za jedan tim. Osim što su radili na planiranju aktivnosti, ovi mladi ljudi su kroz radionice unaprijedili svoj timski rad, ali su radili i na ličnom razvoju. Izabrna je i druga potpredsjednica Mreže – Ivana Stojaković .

“Drago mi je što sam dio ovog tima, i što sam svoj vikend proveo ovako produktivno. Pokazali smo da rad ne mora nužno biti i dosadan, jer smo se mi stvarno super zabavili na ovom seminaru.“ – dodje Predrag Lukić, PR ove Mreže.

Savjeti učenika prijedoske regije su uspješno realizovali planirane aktivnosti za prethodne mjesece, te motivisani da stvaraju pozitivne promjene u svojoj regiji spremni su za aktivnosti koje im slijede u narednom periodu.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …